Inlevingsvermogen

Initiatief

Samenwerken

Vind geschikt nieuw zorgpersoneel

Zij-instromers verlichten de werkdruk in tijden van grote personeelstekorten, zoals nu in de zorg. Freddify vindt zij-instromers met de juiste persoonlijkheid voor de zorg. Zij groeien uit tot waardevolle nieuwe collega’s.

Wij vinden potentiële zij-instromers

We richten ons op mensen die goed passen bij de zorg, maar zich daar niet van bewust zijn. Daarom overwegen zij de overstap naar deze sector nog niet. Een vijver vol potentieel dus. 

werkzoekenden
competenties zij instromer

Zij-instromers testen of ze geschikt voor zorg zijn

Potentiële zij-instromers testen online of ze gelukkig kunnen worden in de zorg. De test is laagdrempelig, heeft de fun factor en geeft meteen een uitslag. Wij gaan voor het besef-moment: “Hey de zorg is echt wat voor mij!”

Alleen geschikte en enthousiaste kandidaten in uw mailbox 

Mensen die passen bij de zorg en enthousiast zijn: dat zijn perfecte zij-instromers. Zij kunnen de werkdruk op uw huidige zorgpersoneel verlichten. Uw organisatie kan direct contact opnemen. 

geschikte zij-instromer

Groot bereik

Dankzij de samenwerking met onze partners is ons bereik groot. Samen kunnen wij 80% van de werkzoekenden benaderen. Bedenkt u eens in hoeveel nieuw zorgpersoneel hierbij kan zitten als slechts een fractie de “Geschikt voor zorg?”-test afneemt. Genoeg om iedere zorgorganisatie aan nieuw personeel te helpen.

Gevalideerd

Ons antwoord op de vraag “Ben jij geschikt voor de zorg?” is gevalideerd. We plukken niets uit de lucht: Freddify onderzoekt individuen in zorgorganisaties al jaren. Wij gebruiken wetenschappelijk onderbouwde testen en kunnen competenties in de zorg toetsen aan een normgroep. 

zij instroom zorg

Zo werkt het

Via onze partners benaderen wij mensen met een zorghart, die deze sector nu niet overwegen. Bijvoorbeeld omdat zij geen relevante achtergrond hebben. Wij moedigen ze aan toch de Geschikt voor Zorg test te doen.

Deze mensen doen online de Geschikt voor Zorg test. Dit is een gevalideerd competentieonderzoek, verpakt als vermakelijke test met animaties over werken in de zorg.

Als iemand dankzij de test enthousiast is én geschikt voor zorg blijkt, ontvangt u zijn of haar contactgegevens en zijn of haar profiel. U kunt direct contact opnemen voor een kennismaking.

Zo komt u in contact met een nieuwe groep mensen die de overstap naar zorg overwegen. Deze mensen had u anders niet gesproken, want zij komen niet op zorgvacaturewebsites. 

Betaal alleen voor een match

 

Geen kosten voor ontwikkeling en gebruik van Geschikt voor Zorg test
Geen kosten voor marketing om uw organisatie als werkgever te promoten
Geen kosten voor werving van zij-instromers
Nergens aan vast, de mails zijn maandelijks opzegbaar
 • Alle compenties in één overzicht

  Alle compenties in één overzicht

  Dit zijn mensen in uw regio, met aanleg voor de zorg én interesse in een switch.
 • Schermafbeelding 2017-12-08 om 15.40.49
 • Schermafbeelding 2017-12-08 om 15.41.19
 • Schermafbeelding 2017-12-08 om 15.41.35

Wilt u meer informatie? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

1508336157-8a1bbc00

Staat u open voor geschikte zij-instromers? Laat hieronder uw gegevens achter en doe mee.

Ik wil meer informatie over dit initiatief.
Ik wil mijn organisatie aanmelden.

Veelgestelde vragen

 • Er is momenteel een tekort van 10.000 mensen. Bovendien zijn er nog 70.000 extra mensen nodig om goede zorg te kunnen leveren. Door vergrijzing en werkdruk wordt dit tekort alleen nog maar nijpender. De standaardkanalen leveren te weinig op. Daarom pleiten o.a. Actiz, V&VN en Hugo Borst en Carin Gaemers voor meer zij-instromers.

 • We gebruiken de implementatie van het CanMEDS framework voor de Zorgkundige, gemaakt door V&VN. Aan ieder gedefinieerd competentiegebied koppelen we enkele competenties. In totaal testen we op  15 competenties: inlevingsvermogen, luisteren, mondelinge vaardigheid, samenwerken, sociabiliteit, zelfontwikkeling, leervermogen, oordeelsvorming, klantgericht, initiatief, plannen en organiseren, besluitvaardig, discipline, kwaliteitsgericht en assertiviteit.

 • We hebben de competenties bepaald op basis van onderzoek van V&VN en de competenties van onze normgroep. Onze normgroep bestaat uit mensen die goed functioneren in de zorg. Zij zijn al door de test gegaan, daardoor weten wij hoe een competentiescore van iemand met aanleg voor de zorg eruit ziet. Wij toetsen op competenties door middel van het wetenschappelijke Big 50 persoonlijkheidsonderzoek.

 • Vanwege de normgroep van honderden zorgmedewerkers kunnen wij betrouwbaar voorspellen hoe goed iemand zal functioneren in de zorg. De test die wij hiervoor gebruiken is de Big 50 persoonlijkheidsonderzoek – een gedegen test die vaak door recruiters, psychologen en onderzoekers wordt ingezet.

 • We gebruiken het profiel van de zorgverlener opgesteld door V&VN op basis van het  CanMEDS framework. Dit model beschrijft de verschillende competentiegebieden van een hedendaagse zorgverlener. Wij kijken dus niet naar functie, maar naar iemands geschiktheid op deze gebieden. Aangezien het zij-instromers zijn kunnen ze eerder aan de slag als helpenden, zorghulpen of verzorgenden dan verpleegkundigen. 

 • We gooien een breed vangnet uit. Bij Jobbird zitten zowel mensen die al een baan hebben maar toch open staan voor een switch als mensen die al wat langer werkloos zijn en dolgraag aan de slag willen. Het zullen vooral mensen onder HBO-niveau zijn.

 • U betaalt maandelijks voor het aantal potentiële zij-instromers dat u via Freddify heeft binnengekregen. 

 • Ja, u kunt Freddify maandelijks opzeggen. Dit kunt u in uw dashboard doen.

Staat uw vraag hier niet bij? Mail of bel ons!

+31 853 015 634
a.kok@freddify.com