freddify-zorghart@2x

Een nieuw perspectief in de zorg

Veel mensen bij commerciële bedrijven dromen over werken in de zorg. Help boventallige medewerkers deze stap eindelijk te maken.

 

Bied jouw medewerkers een perspectief in de zorg!

1. Samen brengen we de fit tussen de reorganiserende afdeling en de zorg in kaart 

2. Wij begeleiden werknemers bij een oriëntatie naar de zorg

3. Werknemers met een zorghart vinden een passende nieuwe kans

Krijg vandaag nog advies of dit iets voor de reorganiserende teams is
Krijg vandaag nog advies of dit iets voor de reorganiserende teams is
Hoe groot is de kans dat onze boventallige medewerkers doorstromen naar de zorg?
Hoe groot is de kans dat onze boventallige medewerkers doorstromen naar de zorg?

Onze werkwijze = laagdrempelig en persoonlijk

Een reorganisatie betekent verandering. Daar kunnen trouwe werknemers, die al jarenlang bij een organisatie werken, van dichtklappen. Als HR-manager is het lastig om deze mensen in beweging te krijgen, ook al probeer je dat met de beste bedoelingen. 

Freddify zorgt dat deze werknemers zich wél op een andere toekomst durven te oriënteren. Onze positieve, niet-bedreigende werkwijze maakt mensen stapsgewijs steeds warmer voor de zorg. 

Informatiesessies

 

We beantwoorden de belangrijkste vragen van iedereen die de zorg overweegt, zoals: welke mogelijkheden zijn er, wat zijn de arbeidsvoorwaarden en hoe makkelijk is de overstap?

Online persoonlijkheidstest

 

De testrapportage geeft werknemers een advies over de zorgbranche die het beste bij hun persoonlijkheid past: gehandicaptenzorg, ouderenzorg of toch ziekenhuizen?

45% zet na de persoonlijkheidstest de volgende stap richting de zorg

 

Persoonlijke begeleiding

 

Samen met een coach maakt de werknemer een plan om een baan in de zorg te krijgen die past bij zijn of haar persoonlijkheid.

72% zet haar plan ook daadwerkelijk in voor een nieuwe baan

Matching

 

Freddify koppelt de werknemer aan passende mogelijkheden binnen de zorg in zijn of haar regio. Dankzij ons uitgebreide netwerk vinden we voor ieder wat wils.

 

Kennismaking in de zorg!

 

De werknemer maakt kennis met de zorg, bijvoorbeeld tijdens een meeloopdag of een rondleiding bij zorgorganisaties.

Een nieuwe baan

 

De werknemer is niet meer onzeker over een nieuwe kans in de zorg. Hij of zij stroomt het sollicitatietraject in met enthousiasme!

Referenties:

  • “Ik werk nu zo’n 12,5 jaar bij CZ. Door de veranderingen in de organisatie ben ik zelf gaan nadenken. Ik denk dat ik meer kan doen dan het werk dat ik nu doe, dat gaat nu een beetje op de automatische piloot. Ik heb 30 jaar geleden gewerkt in de zorg, maar ben na tien jaar vanwege de kinderen administratief werk gaan doen. Daarom zou ik het leuk vinden om te kijken of de volgende stap die ik zet weer richting in de zorgsector kan zijn.”

  • “Ik hoor vaak van mensen: ‘je had sociaal medewerker moeten worden, je hebt zo’n groot zorghart’. Maar er zijn zoveel opties, ik weet niet welke stap ik nu moet zetten. In het algemeen wil ik meer voor de maatschappij beteken dan dat ik nu kan in mijn baan. Heel fijn om door de test en het coachingsgesprek een stap verder te zetten.”

  •  “Ik vond de uitslag van de test erg interessant, ik neig er al lang naar dat ik een andere kant wil. Sinds mijn moeder is overleden en zelf voor haar heb gezorgd is het nog meer gaan trekken: ik wil iets betekenen voor mensen, daarom zei mijn leidinggevende dat ik jullie traject eens moest proberen.”

  • “Ik ben aan het denken gezet om een andere kant op te gaan. Ik wil meer betekenen voor de mens, dit heb ik al heel lang gewild, maar dan moet je weer een opleiding volgen. Op dit moment zijn mijn uren heel flexibel, ik kan bijvoorbeeld ook thuiswerken. Dat is allemaal heel fijn en veilig. Maar je weet dat je verandering aankomt. En mijn zoontje gaat nu naar de hogere school. Dus op zich komt het nu op een goed moment om de stap te zetten. Ik zou graag mensen willen begeleiden of dingen met ze doen, bijvoorbeeld woonbegeleiding.”

Freddify is dé expert op het gebied van zij-instromers.

Vanwege het personeelstekort in de zorg openen veel zorgorganisaties hun deuren voor zij-instromers. Zij-instromers zijn mensen zonder zorgachtergrond die overstappen naar de zorg. Freddify heeft sindsdien al duizenden zij-instromers aan de juiste zorgbaan gekoppeld.

AdobeStock_91692908

Je kunt ons kennen van: