Waarden

Drijfveren

Talenten

Stop met beoordelen, begin met ontwikkelen.

Het traditionele functioneringsgesprek kost geld en tijd. Toch demotiveren ze vaak. Freddify Leren & Ontwikkelen doet het anders. Ons programma heeft oog voor de kernbehoeftes van de mens. Door ons te richten op werkgeluk, maken we organisaties vitaler en productiever.

Freddify Leren & Ontwikkelen

heeft oog voor

de drie kernbehoeftes

die noodzakelijk zijn voor motivatie 

Autonomie in groei

Freddify Leren & Ontwikkelen brengt Autonomie in het functioneringsgesprek. De online omgeving geeft de medewerker alle inzichten die nodig zijn om eigen groeikeuzes te maken: wat kan je, waar krijg je energie van en wat vinden je managers en collega’s? Met deze kennis kan de de medewerker de regie pakken over zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

 

inkaartbrengen
HR fases

Nadruk op competenties

Ons programma onderscheidt zich door de focus op unieke talenten van een individu. Je Competent voelen is ook een belangrijke kernbehoefte. Het functioneringsgesprek is vaak gericht op verbeterpunten. Dat is funest voor de motivatie. Freddify legt de nadruk op wat iemand goed kan. Zo ontstaat persoonlijk ontwikkelplan met een focus op beter worden in wat iemand goed kan, in plaats van goed worden in iets dat iemand niet ligt. 

Aandacht voor verbinding 

Beoordelingsgesprekken gaan over meer dan het functioneren. Verbinding met de organisatiewaarden, team en doelstelling is even belangrijk. Weinig verbinding resulteert in hoog verzuim en verloop. Freddify Leren & Ontwikkelen meet daarom ook hoe de medewerker zich voelt. Dreigt iemand de verbinding te verliezen, kan hij of zij samen met de organisatie op tijd ingrijpen. 

productiviteit

Zo werkt het 

Het programma past perfect in een jaarlijkse beoordelingscyclus. Het eerste jaar zal de medewerker het meest uitgebreide traject volgen. In dit traject krijgt hij of zij de nodige zelfkennis om de eigen ontwikkeling te sturen. Deze gebeurt online, door middel van diverse psychologische onderzoeken en reflectievragen, en ‘offline’ door middel van een gesprek met een coach. 

Daarna volgen medewerkers de periodieke Leren & Ontwikkelen cyclus, waarvan de kern er zo uit ziet:

functioneringsgesprek

De medewerker reflecteert op de eigen ontwikkeling in onze online omgeving

Managers en collega’s geven 360º feedback op de medewerker

Eigen inzichten en die van de hulpgroep vormen de basis voor een ontwikkelgesprek

Afspraken en doelen uit het gesprek worden vastgelegd in het programma

HR monitort in hun persoonlijke dashboard de voortgang en vitaliteit van alle medewerkers. De geaggregeerde uitslagen van alle medewerkers bieden interessante stuurinformatie.

factsheet-lo

Meer lezen?

Wil jij meer lezen over Leren & Ontwikkelen? Dan kun je onze factsheet hieronder downloaden.

 • Henk Woudstra Sport Fryslan

  Henk Woudstra

  “Freddify heeft haar belofte ingelost. Medewerkers waren over het algemeen enthousiast en soms (blij!) verrast over de resultaten. Een veel gehoorde opmerking was dat het wel veel tijd vraagt, maar je er ook echt wel wat voor terug krijgt. Bij de één nieuwe inzichten, terwijl bij een ander meer het gevoel bevestigd wordt. Al met al is Freddify een prima basis gebleken om de ontwikkeling van de medewerkers op een gestructureerde wijze te organiseren.”

  Senior Adviseur Personeel & Organisatie bij “Sport Fryslân”

 • jessie bexkens seegers

  Jessie Bexkens-Seegers

  “Het geeft ons meer duidelijkheid in de toekomstverwachtingen, de mogelijkheden en wensen van alle medewerkers bij DC Klinieken. Daarnaast geeft het de medewerker handvaten om aan zijn/haar ontwikkeling te gaan werken. Het geeft een duidelijke meerwaarde aan de medewerker als persoon en als collega. Voor de manager geeft Freddify veel informatie over de huidige kwaliteiten van medewerker en komen mogelijke ontwikkelingen helder naar voren. Ik zou Freddify aan anderen willen aanbevelen omdat het meer inzicht geeft aan de medewerker en aan de organisatie. Zijn er vragen aan Freddify dan zijn ze goed bereikbaar en denken altijd mee.”

  Locatiemanager bij “DC-Klinieken”

 • eva wel

  Eva Weel

  “De frisse (andere) insteek van Freddify laat mensen nadenken over hun loopbaanmogelijkheden: zo richt het onderzoek zich op familie (genenkaart). Tevens wordt meegenomen: IQ test / waarden / competenties…. Mensen gaan echt nadenken over zichzelf. Ook waren de begeleidende gesprekken met Fred een zeer waardevolle aanvulling en hebben medewerkers deze als heel prettig en nuttig ervaren. Het grootste voordeel is dus dat onze medewerkers mede dankzij Freddify qua werk weer de contouren van een toekomst begonnen te zien.”

  Projectleider HR bij “Cordaan”

 • corry van den nieuwendijk

  Corry van den Nieuwendijk

  “Ik vind het grootste voordeel van Freddify dat het een eigentijds instrument is waarbij de eigen ontwikkeling centraal staat. Het gaat uit van je talenten en de juiste mens op de juiste plek.
  Omdat het instrument volledig gedigitaliseerd is met een duurzame uitstraling vind ik het eigentijds.

  HR-manager bij “Promen”

Voordelen ten opzichte van

het traditionele functioneringsgesprek

Effectiever op geluk

Traditionele functioneringsgesprekken motiveren vaak niet. Freddify heeft zich als doel gesteld ontwikkelgesprekken te faciliteren die werkgeluk opleveren. Dat doen wij door oog te hebben voor de kernbehoeftes van de mens. Leren en Ontwikkelen is hier volledig op gebaseerd.

Efficiënter voor de organisatie

HR krijgt een periodieke overzicht van de staat van de organisatie. Managers weten precies waarover zij hun ontwikkelgesprekken moeten voeren. Afspraken, doelen en plannen worden opgeslagen in één online omgeving waar de medewerker altijd bij kan.

Prettiger voor de medewerker

De medewerker wordt dankzij Freddify Leren & Ontwikkelen behandelt als een individu, krijgt genoeg kans voor eigen input en kan groeien in datgeen wat zij goed kunnen. Dat is een heel ander verhaal dan de in de volksmond genoemde “veroordelingsgesprekken”.

Focus op werkgeluk is het waard

Gelukkige medewerkers doen meer

Medewerkers die goed in hun vel zitten op werk zijn 20% productiever. Goed in je vel zitten op werk, heeft te maken met de mate van Autonomie, Verbondenheid en Competentie die je voelt.

Niet-vitale medewerkers kosten veel

Als medewerkers niet lekker in hun vel zitten zullen zij eerder verzuimen of vertrekken. Een dag verzuim kost de organisatie 250 euro. Een medewerker vervangen kost 21% van zijn jaarsalaris.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Vul a.u.b. uw e-mail adres in zodat wij contact met u op kunnen nemen.