Close

DRIE MANIEREN WAAROP FREDDIFY DE GEHANDICAPTENZORG HELPT OM BEGELEIDERS TE VINDEN EN TE BINDEN

Wat maakt de gehandicaptenzorg uniek?

De diversiteit in de gehandicaptenzorg betekent dat er voor alle goede zij-instromers, herintreders en professionals een plek te vinden is die bij hen past. Er zijn doelgroepen waar veel zorg nodig is, doelgroepen waar je vooral mensen begeleidt bij het leven, doelgroepen waar een huiskamersfeer heerst, doelgroepen waar 1 op 1 contact belangrijk is, doelgroepen waar elke dag spannend is, doelgroepen waar regelmaat het grootste goed is… en ga zo door.

Onze testen helpen deze diversiteit te benutten bij de werving

 

Freddify wil recruiters helpen deze diversiteit te gebruiken in hun werving. We ontwikkelen online testen die aantonen bij welke doelgroep een begeleider het beste past. De testuitslag helpt:

 

–     Kandidaten te overtuigen een overstap te maken naar (complexere) zorg.

 

–     Managers te overtuigen dat iemand past bij hun locatie, ook al heeft de kandidaat niet het ideale CV.

 

–     Uitval op locaties te voorkomen door mensen op de juiste plek te plaatsen.

 

De competenties in de test komen voort uit groot onderzoek met PGGM&CO. Gezamenlijk hebben wij persoonlijkheidstesten uitgevoerd bij duizenden verzorgenden, verpleegkundigen en begeleiders. Gehandicaptenzorgorganisatie Amerpoort hielp ons onderscheid te maken in vijf cliëntgroepen:

 

·     Gedragsproblematiek,

·     Licht Verstandelijk Beperkt/Meervoudig Verstandelijk Beperkt,

·     Moeilijk Verstaanbaar Gedrag,

·     Ernstig Meervoudig Beperkt en

·     Flexpool.

 

Inmiddels hebben wij goed in kaart wat de verschillen en overeenkomsten zijn van de begeleiders bij deze cliëntgroepen.

 

  1. Past een begeleider bij de gehandicaptenzorg?

 

In de quickscan van VGN die je kunt vinden op: https://www.werkenindegehandicaptenzorg.nl/ kunnen zij-instromers en studenten toetsen in hoeverre ze passen bij de gehandicaptenzorg in het algemeen.

 

Voor de quickscan hebben we de vier competenties gekozen waar iedere zorgmedewerker, bij elke cliëntgroep, goed op scoort.

 

Het gaat om de volgende competenties:

 

–     Sensitiviteit: in hoeverre kan iemand aanvoelen wat iemand nodig heeft, zelfs al kan diegene dat niet zelf verwoorden of effectief uitdrukken

 

–     Cliëntgerichtheid: in hoeverre is iemand gericht op de behoeftes en wensen van de cliënt en in staat die prioriteit te geven in de werkzaamheden

 

–     Stressbestendigheid: in hoeverre kan iemand omgaan met spanningen in de werksituatie en in de omgang met de cliënt

 

–     Netwerken: in hoeverre kan iemand het netwerk rondom de cliënt, familie en verwanten, betrekken bij de zorg

 

  • Past een begeleider bij een van de complexe doelgroepen?

 

Freddify ontwikkelt ook testen waarmee zorgprofessionals zich oriënteren op een nieuwe uitdaging. Dit doen wij met name voor de doelgroepen Gedragsproblematiek en Ernstig Meervoudig Beperkt, vanwege de complexiteit om die vacatures te vullen.

 

Er zijn een paar opvallende kenmerken die de meeste begeleiders bij deze doelgroepen delen. Via social media campagnes zorgen wij dat opgeleide zorgmedewerkers de online test zien. Zij kunnen laagdrempelig hun match met deze doelgroepen onderzoeken. Bij serieuze interesse, koppelen wij hen aan onze klant in die regio.

 

We willen zoveel mogelijk recruiters helpen. Daarom hebben we de belangrijkste inzichten uit het onderzoek naar deze doelgroepen gedeeld in deze whitepaper: http://freddify.com/whitepaper-werven-voor-doelgroepen-ghz/

  • Past een begeleider bij een specifieke locatie?

 

Tot slot zet Freddify onze data in om mensen te vinden voor locaties waar het “crisis” is. Het gaat om locaties die in een neerwaartse spiraal zijn beland, met veel uitval en veel zzp’ers. Daar verdienen de cliënten immers alsnog goede zorg.

 

Samen onderzoeken we welke competenties iemands succes op deze locatie voorspellen. Deze competenties verwerken we in een test. Deze test wordt beschikbaar gesteld aan zorgprofessionals (intern en extern) die een echte uitdaging zoeken en het werk aankunnen.

 

Vaak blijkt dat mensen die op papier niet perfect leken wél de juiste persoonlijkheid hebben. Zij groeien uit tot loyale en waardevolle krachten op de plekken waar het zo hard nodig is.

 


 

Op deze drie manieren probeert Freddify onze data in te zetten voor een zorglandschap waarin begeleiders werken met hun hart en cliënten de liefdevolle zorg krijgen die ze verdienen. Meer informatie zie: http://freddify.com/gehandicapten-zorg